Negatieve energie, dat herken je misschien wel.

Je zit op de bank. Je kan van alles doen. Alleen heb je er geen zin in. Alles wat je bedenkt wordt gevolgd door een ‘nehhh geen zin in’ ‘pff echt niet’. Het resultaat kan zomaar zijn dat je zo een uur verder bent zonder iets te doen en je je daar nog vervelender over voelt. Hoe doorbreek je dit?

 

Stap 1: Herken het gevoel.

Vaak voelt negatieve energie ‘zwaar’ aan. Je wordt nergens echt blij of enthousiast van. Het voelt heel anders dan je eigen, positieve energie. De eerste stap is het herkennen dat je in een negatieve energie zit. Keer naar binnen en stel jezelf de vraag: wat voel ik? Hoe voel ik me?

 

Stap 2: Wat heb je nodig?

Je kunt negatieve energie op verschillende manieren doorbreken. Het hangt helemaal af van wat jij op dat moment nodig hebt. Vaak is er een gebied wat je te weinig aandacht hebt geschonken. Denk hierbij aan mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel vlak. Misschien heb je wel behoefte aan beweging, aan me-time, aan een nieuwe uitdaging etc. Een manier om te herkennen wat je nodig hebt is om weer naar binnen te keren en jezelf de vraag te stellen: “Wat heb ik nodig? en Wat mag ik loslaten?”. Laat hierbij de controle los en laat alles opborrelen en voorbij gaan. Je kunt hier ook deze meditatie voor gebruiken.

 

Stap 3: Zie de gedachte.

Misschien heb je wel heel erg behoefte aan beweging. Je kunt bijvoorbeeld hard gaan lopen! Maar waarschijnlijk is er een gedachte die dit blokkeert. (Nee geen zin in want…). Maak vervolgens een bewuste keuze of je hier ook echt naar luistert.

 

Stap 4: focus je op het eindresultaat.

Hoe wil jij je voelen? Ik hou nog even het voorbeeld van hardlopen aan. Als ik in een negatieve energie zit, heb ik vaak te weinig beweging gehad. De gedachte van sporten is echter niet aantrekkelijk op dat moment. Dan bedenk ik: hoe voelt het als ik wel gesport heb? Dan voel ik me energiek, voldaan en vrolijk. Dan is het toch een stuk makkelijker om die hardloopschoenen aan te trekken ;-).

 

Stap 5: neem actie.

Waar wacht je eigenlijk nog op? Je weet hoe jij je wilt voelen en wat je daarvoor nodig hebt. Dus hup! Merk het verschil maar wanneer je klaar bent.

 

Weet dat je altijd een keuze hebt in hoe jij je wilt voelen! Deze negatieve energie is niet voor niets! Het is een manier om je bewust te maken dat er ergens te veel en te weinig van is. Als je leert te luisteren naar je behoefte en hier ook op handelt, zal je snel weer in balans zijn.

 

Ik hoop dat dit je verder heeft geholpen. Ik vind het leuk als je me het laat weten. Heel veel succes!