Het is mijn missie dat jij in jezelf gelooft. Dat je ziet dat je het waard bent. Dat je weet en accepteert wie je bent. Dat jouw unieke kwaliteiten op de wereld nodig zijn.

 

Maar ik weet ook dat het voor veel mensen lastig is om in zichzelf te geloven. Omdat ze veel hebben meegemaakt. Afwijzing hebben ervaren. Dat ze pijn hebben gehad.

 

Daarom heb ik hier mijn vijf tips opgeschreven om (weer) te gaan stralen, te sparkelen!

 

1.Wees je bewust van je gedachten.

Je gedachten hebben een enorme invloed op je. Ik noem het ook wel gedachtenpower.
Als je gedachten vaak negatief zijn, focus je je ook op het negatieve. Denk aan; ‘ik kan het niet’, ‘mensen mogen me niet’, ‘volgens mij heb ik het niet goed gedaan’. Allemaal gedachten met een enorme kracht. Want zodra je dat vaak denkt, dan ga je er ook in geloven!
Tip: Observeer je gedachten. En als je een negatieve gedachte hebt, probeer er dan wat verder weg van te gaan staan. Het is maar een gedachte. Niet meer, niet minder. Je hoeft er niet in te geloven! Word vervolgens niet boos als je merkt dat een negatieve gedachte vaak terugkeert. Laat het los en voel waar je dankbaar voor bent.

 

2.Zorg voor jezelf.

Neem je behoeften serieus. Geef ook aan wat ze zijn.

Vaak willen we graag voor anderen zorgen. Zijn we gelukkig als we iemand kunnen helpen. Daarom kan het ook zo egoïstisch voelen om aan onszelf te denken. Want die ander heeft met toch harder nodig? Maar, vraag jezelf af, is het echt zo?
Daarnaast zijn we ook veel bezig met de buitenwereld. ‘Wat wordt er van mij verwacht?’ ‘Wat denkt iedereen van me?’
Juist als je eerst voor jezelf zorgt, kun je daarna voor de volle 100% er voor de ander zijn. In het vliegtuig krijg je ook de instructie om eerst je eigen reddingsvest om te doen voordat je die van je kind omdoet.
Tip: Vind je het lastig om te weten wat überhaupt je behoeften zijn? Keer dan met je aandacht naar binnen. Sluit je ogen. Haal adem door je buik. Voel maar eens wat er allemaal in je speelt. En stel jezelf de vraag: ‘Waar heb ik op dit moment behoefte aan?’ Wacht in stilte af.

 

3.Creëer zelfcompassie.

Wees lief voor jezelf! Jij bent de enige die hoort wat je denkt. Waarom zou je dan geen positieve, stralende dingen over jezelf gaan denken?! Daar word je echt niet minder om ;). In tegendeel, het geeft je een andere, krachtige, lichtere energie!
Ook dit kan voor sommige mensen egoïstisch voelen. Maar besef je dan dat het maar een gedachte is die speelt. Daar hoef je niet in te geloven! Laat die gedachte maar voorbij gaan.
Tip: Kijk in de spiegel en noem vijf dingen waar je trots op bent. Doe dit elke ochtend.

 

4.Ga voor jezelf staan. Train je moed.

En als je nu denkt, ja maar ik durf dat niet, think again. Jij hebt het helemaal in je! Denk maar aan iets waar je tegen op zag, en toch hebt gedaan. Spreken voor een groep mensen. Je mening geven tijdens een vergadering. Nee zeggen tegen iemand. Een gesprekje aanknopen met een vreemde. Echt, je bent moediger dan je denkt.
Tip: Wat vind je spannend, maar wil je toch graag doen? Voel hoe het zou voelen als je dit voor elkaar krijgt. Ga met dit gevoel de uitdaging aan. Op deze manier kan jij je grenzen blijven verleggen.

 

5.Live your Sparkle!

Vaak moeten we heel veel van onszelf. Mogen we weinig fouten maken. Moeten we eerst ons hele to-do lijstje afgewerkt hebben voordat we mogen ontspannen. Maar, is dit wel de manier? Ga je hiervan stralen? Juist door jezelf toestemming te geven om dingen te doen die je leuk vindt, ervaar je ook een positievere energie! En met die positieve energie krijg je vervolgens veel sneller gedaan wat af moet.
Tip: Kijk naar: Wat vind je leuk om te doen? Waar krijg je energie van? Doe dat meer. Geef jezelf echt de toestemming om te gaan stralen. Doe wat je leuk vind en geniet ervan. Live your Sparkle!

 

Heb jij ook zo’n zin om die positieve energie in jezelf te omarmen? Geef je dan op voor een gratis kennismakingsgesprek.