“Alles ontstaat vanuit een gedachte”

 

Heb je daar wel eens bij stil gestaan? Alles waar jij gebruik van maakt in je leven is ooit ontstaan vanuit een gedachte. Je telefoon, je laptop, je huis, je kleding etc. Alles is ooit bedacht voordat het ontworpen kon worden. Doordat je ergens aan denkt, kan het worden vormgegeven.

 

De wet van aantrekkingskracht gaat er zelfs vanuit dat je alles in je leven aantrekt vanuit jouw gedachten. Wanneer je aan iets denkt en het voelt alsof het ook echt zo is, dan kun je dit zien als een magneet. Deze magneet trekt meer aan van waar jij aan denkt. En zo vormt jouw denken hoe je het leven ervaart.

 

 

 

De emotie bij een gedachte

Gedachten zijn dus heel krachtig. Ze hebben een enorme invloed op je emoties. Sta maar eens stil bij het volgende. Denk 5 keer achter elkaar ‘ik zie er goed uit vandaag.’ Ga helemaal mee met deze zin. Zie voor je hoe jij eruit ziet. Voel welk gevoel er nu ook vrij komt. Reflecteer op wat er gebeurde. Voelde je je goed? Kreeg je een glimlach? Was je trots? Dat zijn dus mooie gevolgen van één gedachte!

 

Het kan ook zo zijn dat je wel vijf keer herhaalde ‘ik zie er goed uit vandaag’, maar dat een onderliggend idee dit direct onderuit haalde. ‘Yeah, right. Ik en er goed uitzien. Echt niet’ Zoiets. Dan kun je jezelf afvragen wat dit onderliggende idee met je deed. Hoe voelde jij je daardoor?

 

Merk je hoeveel invloed een gedachte dus heeft?

 

Een gedachte is ook maar een gedachte, het is géén absolute waarheid!

Het goede nieuws is tegelijk; het is maar een gedachte! En dat hoef je helemaal niet te geloven. Het is geen absolute waarheid. Het is maar iets wat je denkt. Alleen hebben we vaak niet eens door waar we allemaal aan denken op een dag. En beseffen we ook niet dat onze manier van denken vaak verantwoordelijk is voor hoe we ons voelen.

 

Hoe komt het dan dat een gedachte ook een bepaald gevoel oplevert?

 

Dat heeft te maken met de kracht van herhaling. De eerste keer dat je dacht ‘ik zie er goed uit vandaag’ deed waarschijnlijk nog niet veel. Maar toen je het voor de vijfde keer dacht, kwam er een bepaalde reactie vrij. Je hebt vijf keer een gedachte herhaald en dus was al je focus daarop. Door de herhaling, wordt de boodschap ook herhaaldelijk naar je hersenen gezonden. Hier wordt de boodschap verwerkt en komt er een bepaalde emotie vrij.

 

Jij bent de baas over wat je denkt

Het is heel waardevol om je gedachten te gaan observeren. Als je dit doet dan krijg je inzicht in welke signalen jij onbewust allemaal stuurt. Wat denk je? En hoe sterk is dit idee? Hoe vaak wordt een gedachte herhaalt en welke emotie komt daarbij vrij? Door hier bewust bij stil te staan, kan je ook bewust je gedachten gaan sturen. Hoe wil jij je voelen? Waar wil jij de focus op leggen? Wat wil je wel en niet geloven?

 

Deze oefening zal in het begin misschien onwennig voelen. En ben je snel geneigd om mee te gaan in alles wat je denkt. Maar oefening baart kunst ;-). Door het elke dag een aantal minuten te gaan toepassen, word je er steeds beter in.

 

Ik wens je heel veel succes en plezier hiermee!

 

Wil je meer rust in je gedachten? Beluister dan mijn gratis ontspanningsmeditatie en ervaar het verschil!